23 Haz 2016

CyanogenMod Rehber Sorunu [ÇÖZÜM]


Cyanogen Mod ile telefonunuzun sürümünü yükseltebilirsiniz. Bu sürüm yükseltme durumu kullandığınız firma tarafından sağlanmadığı için telefonunuz bazı özelliklerden mahrumdur. Öreğin görüntülü konuşma yapılmamakta ya da başlıktaki gibi SIM rehberine erişilememektedir. Bunun çözümünü internetten çok aradım herkes rehberden seçenek tuşuna tıkla İçe/Dışa Aktar SIMden import et gibisinden şeyler söylemiş. Bunu yaptığı halde hala daha SIM kart numaralarına erişemeyenler için bir yöntem buldum.

1-Cyanogen Mod yüklü olmayan bir android cihaza SIM kartınızı takın
2-Rehbere gelip seçenek tuşuna basarak>İçe/Dışa Aktar Depolama birimine  aktar seçeneğine ayaralayın.
3-Konumu söyleyip yedeği alın. Elinizde .vcf uzantılı bir dosya olacak .Vcf dosyasını Hafıza kartına atın. Hafıza kartınıda Cyanogen modlu cihaza atın.
4-Yedek alındı şimdi Cyanogen Modlu cihazınıza şu programı indirin. SUPER BACKUP
5-Programı açtığınızda Contacts Backup 'a tıklayın.
6-Rehberinizde Google kişileriniz falan varsa silmek istiyorsanız Delete All Contacts 'a basabilirsiniz. Backup'a geldiğimizde bize backup dosyasını yerini soracak vcf uzantılı dosyanın yerini gösteriyoruz ve işlem tamam. Artık SIM kartınızdaki numaraları tekrardan kullanabilirsiniz.

*Numaraların sağlığı açısından Google Hesabınıza kaydedebilirsiniz. Benim tüm numaralarım Google hesabında ve böyle bir sıkıntıyla uğraşmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder